La data de 14 septembrie 1994, in cartierul Titan, P.S. Teodosie Snagoveanul a sfintit terenul pentru constructia unei bisericute. In 17 aprilie 1995, tot P.S. Teodosie Snagoveanul, din incredintarea P.F. Parinte Patriarh Teoctist, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, vine si tarnoseste prima bisericuta din lemn construita dupa 1989 in Bucuresti. Intr-o frumoasa zi de primavara, cand se serbau Floriile, mii de credinciosi au participat la slujba arhiereasca de sfintire.
In timpul slujbei de tarnosire P.S. Teodosie incuviinteaza, la insistentele credinciosilor, ziaristilor si reporterilor, intreruperea - pentru moment - a sfintei slujbe pentru a urmari aparitia pe un cer senin de primavara a semnului Sfintei Cruci, incadrata de un curcubeu. Cinci minute privitorii au trecut printr-o stare de euforie, de mirare, de intrebari, dar si de meditatie.
La sfarsitul sfintei slujbe P.S. Teodosie exclama cu glasul sau puternic, dar tremurat de emotie: "Dumnezeu a coborat la noi, L-ati vazut prin minunea de acum cateva momente, sa nu uitati niciodata si sa spuneti copiilor copiilor vostri”.
In anul 1997, biserica este prelungita cu pronaos si un turn, in care este montat clopotul electric si tot in acest an incep lucrarile la capela si cladirea anexa, care vor adaposti cancelaria parohiala, dispensarul bisericesc „Samariteanul milostiv” si o cantina sociala.
In anul 1998, de ziua hramului - 20 iulie "Sfantul Ilie” - Preafericitul Parinte Patriarh Teoctist, impreuna cu Preasfintitul Parinte Teofan Sinaitul sfintesc si binecuvanteaza lucrarile. Pictura bisericii este executata pe cadre de lemn, in stil bizantin de maestrul Buzuloiu.
In anul 2002, la initiativa si staruinta preotului paroh Ilie Costescu, un colectiv de ingineri si arhitecti credinciosi a inceput proiectarea Catedralei "Sfantul Ilie” gandita astfel incat circa 1100 de suflete sa poata asista la sfintele slujbe. Lucrarile au inceput in anul 2003, pentru ca la sfarsitul anului 2007 sa fie terminata structura de rezistenta si incepute lucrarile de invelitoare, tencuieli si mozaicuri. Fondurile au fost stranse din "banul vaduvei” si din donatiile unor oameni de bine care doresc ca numai Bunul Dumnezeu sa stie de dania lor.
Catedrala va avea si al doilea hram - hramul mic, praznuit la 16 august - inchinat Sfintilor Martiri Brancoveni, reprezentati in mozaicul de pe frontispiciul bisericii si prin monumentul ridicat in cinstea lor in curtea sfantului locas. Martirii neamului romanesc sunt comemorati si prin monumentul inchinat eroilor cunoscuti si necunoscuti, lucrari concepute si daruite de domnul Panait Badiu.
In data de 20 iulie 2008 Preafericitul Patriarh Daniel viziteaza biserica si pune piatra de temelie centrului social.
Biserica este deschisa in permanenta, iar slujbele se oficiaza dupa tipicul Sfintei noastre Biserici.
Activitati social - filantropice
Activitatea social - caritabila se face simtita prin ajutorarea oamenilor nevoiasi din zona (masa la cantina si ajutoare materiale si financiare), pentru copiii dornici de a invata carte prin meditatii gratuite acordate de profesori cu menire de dascal, iar studentii teologi din cadrul parohiei impreuna cu preotii au intalniri cu tineri si oameni cu probleme deosebite pentru ca acestia sa gaseasca ajutor si pansament moral pentru clipele de incercare ale vietii.
Parohia acorda asistenta spirituala unui orfelinat privat. Tot in cadrul parohiei functioneaza - odata pe saptamana - un cabinet de asistenta juridica pentru cei care nu-si pot permite financiar sa apeleze la un avocat.
Parohia intentioneaza sa organizeze un club cu activitati specifice bisericii, club care isi va desfasura activitatea in demisolul catedralei. La sfarsitul anului 2007 s-au terminat lucrarile de proiectare pentru un asezamant socio-diaconal format din trei cladiri: doua corpuri vor adaposti un azil de batrani, cel de-al treilea avand destinatie de centru medical ortodox, care va sustine financiar azilul. Gandim ca in viitor sa "inzestram” parohia cu o noua constructie, care va adaposti un magazin bisericesc, un loc pentru aprins lumanari, o trapeza si o cancelarie parohiala.